Surrounded by mountain summits and nature

Wood was used for the construction, which has a saddle roof. Illustration credits: © Christian Vorhofer
Wood was used for the construction, which has a saddle roof.
Illustration credits: © Christian Vorhofer

This new construction set amid beautiful natural scenery truly is a home for the outdoors.

Open sliding elements provide more light and a connection to nature. Illustration credits: © Christian Vorhofer
Open sliding elements provide more light and a connection to nature.
Illustration credits: © Christian Vorhofer

The family home with a separate outbuilding was built from wood and inspired by the surrounding mountains. The goal was to obtain a modern interpretation of a traditional farm that merges harmoniously with the landscape. Wooden sliding elements that open up the walls of the inner courtyard, connect the building to the outside. At the same time, nature is used as a sustainable source of energy. With its own water supply, waste water treatment, and photovoltaic system, the building not only merges into the landscape, but is truly in harmony with it. EGGER OSB, DHF, MDF and compact laminates were used.

Here the sliding elements are closed.  Illustration credits: © Christian Vorhofer
Here the sliding elements are closed.
Illustration credits: © Christian Vorhofer

Products used:

  • OSB 4 TOP boards
  • OSB 3 boards
  • DHF boards
  • MDF boards
  • Compact laminates with the Cashmere ST9 U702 decor
The access balcony consists of 10 sliding elements. Illustration credits: © Christian Vorhofer
The access balcony consists of 10 sliding elements.
Illustration credits: © Christian Vorhofer

Building:
Freiland-Hof, Austria

EGGER OSB boards were used for the walls among other materials.  Illustration credits: © Christian Vorhofer
EGGER OSB boards were used for the walls among other materials.
Illustration credits: © Christian Vorhofer

Built by:

  • Architect: Reinhold Hammerer, Ludesch (AT)
  • Construction management: Ing. Robert Hechenberger, Oberndorf (AT)
  • Construction period: June 2015 to March 2016
The farmstead has its own water supply. Illustration credits: © Christian Vorhofer
The farmstead has its own water supply.
Illustration credits: © Christian Vorhofer
The dining room is flooded in light, thanks to the large windows. Illustration credits: © Christian Vorhofer
The dining room is flooded in light, thanks to the large windows.
Illustration credits: © Christian Vorhofer
The use of glass provides light and brightness in the rooms. Illustration credits: © Christian Vorhofer
The use of glass provides light and brightness in the rooms.
Illustration credits: © Christian Vorhofer
The EGGER compact laminate was used for the wash basin, among others. Illustration credits: © Christian Vorhofer
The EGGER compact laminate was used for the wash basin, among others.
Illustration credits: © Christian Vorhofer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *