“Rear Windows” captures fresh air and sunlight with capral systems

04-rear-windows
02-rear-windows
01-rear-windows
Architect David Vernon volunteered his own residence in St Kilda East, Melbourne, to create his ideal urban oasis driven by an attraction to fresh air and sunlight. David wanted to brighten gloomy bedrooms and transform one living space into three.
 
The new living room is a simple box-like structure characterised by two external, staggered plywood panel walls with oversized Capral AGS 900 Sliding Doors that face northward into the new living space – a courtyard. He designed the living room with passive, energy efficient features, including solid insulation, Capral AGS double glazed Framing System, unpolished clear-sealed concrete flooring and slab heating.
 
The kitchen faces directly into the courtyard through a second CapraL AGS 900 Sliding Door. This harmonises the surrounding features and combined with a palette of natural colours and textures, the smooth lime green wall is a focal point of the home.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *